För dig som inte är så förtjust i banan men älskar daim och choklad kan jag tipsa om min glutenfria daimchokladtårta som är helt gudomligt god. Glutenfri snickerstårta är också en stor favorit med kola, choklad och jordnötter! Glutenfri banankaka med kola och daim 150 g smör 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 1 banan 4 msk kakao 1 msk vaniljsocker 1/4 tsk salt 2 1/2 dl glutenfritt mjöl (tex mjölmix/mandelmjöl/rismjöl) Smör och kokos till formen 2 dubbeldaim 1 burk (ca 400 g) karamelliserad mjölk eller dulce de leche 100 g mörk choklad Flingsalt Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke. Mosa bananen och tillsätt den tillsammans med kakao, vaniljsocker, salt och mjöl. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Grovhacka daimen och strö hälften över smeten. Spara resten till garnering. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig när du tar ut den. Låt kakan svalna. Ta bort kanten på kakformen och bred ut karamelliserad mjölk/dulce de leche över kakan och runt kanterna. Strö över resten av den hackade daimen. Smält chokladen och ringla den över kakan. Strö över lite flingsalt. Servera kakan med vispgrädde! Tips på andra goda glutenfria mjuka kakor: schweizernötkaka, äppeltoscakaka, kanelbullekladdkaka och morotskaka.