Annons

Glutenfri banankaka

Naturligt glutenfri banankaka som blir mjuk, saftig och otroligt god. Hasselnötsmjölet ger kakan en nötig smak som passar väldigt bra ihop med den söta banansmaken.

Glutenfri banankaka

Glutenfri banankaka
75 g smör
50 g (1/2 dl) mjölk
2 ägg
180 g (2 dl) strösocker
2 bananer
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk fiberhusk
65 g (1 1/2 dl) hasselnötsmjöl
185 g (2 1/2 dl) potatismjöl
Smör och kokos eller glutenfritt ströbröd till formen

  1. Smält smöret och rör ner mjölken. Låt svalna något.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
  3. Skala och mosa bananerna och vänd ner i smeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner och rör försiktigt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord form strödd med kokos eller glutenfritt ströbröd.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45-50 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är klar, stickan ska inte vara kladdig.
Annons

Glutenfri banankaka i form

Annons

Nybakad glutenfri banankaka

Glutenfri banankaka i skivor

Annons

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar