Annons

Glutenfri bananpaj

Supergod och lagom knäckig bananpaj som smakar som friterad banan. Den här pajen är bara så god!

Först var jag lite skeptisk till banan i paj men det var innan jag bakade den här pajen. Den slukades i ett nafs vill jag lova och kommer definitivt att bakas fler gånger!

För er som föredrar friterad banan på riktigt finns recept här: Glutenfri friterad banan

Annons

Glutenfri bananpaj fika

Glutenfri bananpaj
2-3 bananer (jag använde 2 stora bananer)
125 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
70 g (1/2 dl) ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
135 g (2 1/4 dl) rismjöl

Annons
  1. Skala och skär bananerna i skivor. Fördela dem på botten i en smord pajform.
  2. Rör ihop övriga ingredienser till pajen i en bunke.
  3. Bred ut smeten över bananskivorna.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 20 minuter, tills pajen fått fin färg.

Servera bananpajen med vaniljglass.

Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration.

Bananskivor i pajform

Glutenfri bananpaj innan gräddningPajen innan den gräddas i ugnen.

Annons

Nybakad glutenfri bananpaj Den nybakade bananpajen.

Glutenfri bananpaj glutenfritt fika

Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri bananpaj”

  1. Mia skriver: 9 oktober, 2021

    Går det att byta ut rismjöl? Till något vanligt gf mjöl..


    1. Anneli Bark skriver: 12 oktober, 2021

      Det borde gå bra att byta ut rismjölet mot glutenfri mjölmix men kanske i lite mindre mängd, förslagsvis 2 dl (120 g).


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar