Annons

Glutenfri banoffeepaj

Banoffeepaj är en söt och supersmarrig paj med bananer, kola, grädde och daim på en glutenfri kexbotten. En underbar kombination som är totalt oemotståndlig. Dessutom är pajen enkel och snabb att göra och kräver ingen ugn.

Glutenfri banoffee paj

Glutenfri banoffeepaj
100 g smör
1 paket (200 g) glutenfria digestivekex
1 burk (ca 400 g) karamelliserad mjölk
3 bananer
3 dl vispgrädde
2 dubbeldaim

  1. Smält smöret och krossa eller mixa digestivekexen till smulor.
  2. Blanda smöret med kexsmulorna och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt i minst 10 minuter.
  3. Bred ut den karamelliserade mjölken över kexbottnen.
  4. Skiva bananerna och fördela skivorna ovanpå kolan.
  5. Vispa grädden och bred eller spritsa ut den över bananskivorna.
  6. Hacka daimen grovt och strö den över pajen.

Glutenfri banoffeepaj

Annons
Annons

Prova också mina recept på glutenfri strawboffeepaj och glutenfri fruktoffeepaj!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar