Glutenfri biskvitårta 275 g mandelmassa 1 äggvita Fyllning: 225 g rumsvarmt smör 3 dl florsocker 1 1/2 msk vaniljsocker 1 1/2 msk kakao 1 äggula Garnering: 175 g mörk choklad 2 tsk rapsolja eller annan neutral olja Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan ordentligt till en kladdig smet. Bred ut smeten till en rund botten, ca 22 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader tills den börjar få färg, jag gräddade min i 17 minuter. Låt svalna och lossa sedan bottnen försiktigt från bakplåtspapperet. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en fluffig smörkräm. Bred ut smörkrämen över den kalla mandelbottnen. Ställ kallt en stund. Smält chokladen och rör ner oljan. Låt svalna och bred sedan chokladen över biskvitårtan. Låt svalna i kylskåp. Här hittar du också receptet på klassiska glutenfria chokladbiskvier.