Glutenfri blåbärsbudapest 4 äggvitor 180 g (2 dl) strösocker 70 g (ca 1 1/2 dl) hasselnötsmjöl 30 g (ca 1/2 dl) majsstärkelse 3 dl vispgrädde 1 msk strösocker Ca 2 dl blåbär Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp. Tillsätt 1 dl (90 g) strösocker under vispning. Fortsätt vispa till en fast och blank marängsmet. Blanda ihop 1 dl (90 g) strösocker med hasselnötsmjöl och majsstärkelse. Vänd försiktigt ner blandningen i marängsmeten. Bred eller spritsa ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Smeten ska täcka nästan ända ut i kanterna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna en liten stund och stjälp sedan upp marängen på ett rent bakplåtspapper. Dra av papperet som marängen gräddats på. Låt kallna. Vispa grädden fluffig tillsammans med 1 msk strösocker. Bred ut grädden på marängbottnen och strö över blåbären (spara eventuellt lite grädde och blåbär till garnering). Rulla ihop budapestrullen från långsidan och lägg den med skarven nedåt. Garnera eventuellt med vispgrädde och blåbär ovanpå innan servering. Tips på andra glutenfria recept: Glutenfri nutellarulltårta med jordgubbar Glutenfri citron- och lakritsbudapest Glutenfri daimrulltårta Glutenfria blåbärsbullar Glutenfri knäckig blåbärspaj