Glutenfri blåbärskladdkaka 150 g smör 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1/4 tsk salt 1 dl (55 g) rismjöl 2 dl (80 g) mandelmjöl 2 dl blåbär Smör och kokos till formen Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, salt, rismjöl och mandelmjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, 22-24 cm i diameter, strödd med kokos. Strö blåbären över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och ställ kallt i några timmar eller över natten innan servering. Toppa med färska blåbär och pudra över lite florsocker innan servering. Servera gärna med vispad grädde. Tips på andra glutenfria kladdkakor: Glutenfri mazarinkladdkaka, Glutenfri kladdkaka, Glutenfri kladdkaka med kolatäcke, Glutenfri äppelkladdkaka, Glutenfri kladdkaka med daimgrädde