Följ mig gärna på Instagram (@glutenfriagodsaker) för mer inspiration! Glutenfri blåbärspaj 175 g smör 100 g (ca 1 dl) strösocker 200 g (ca 3 1/3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt Fyllning: Ca 250 g blåbär (frysta går bra) 15 g (1 msk) potatismjöl 30 g (1/3 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker Smält smöret till pajdegen i en kastrull på spisen. Tillsätt strösocker, mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ihop till en deg. Tryck ut ca två tredjedelar av degen i en pajform. Ställ gärna formen kallt en stund. Rör ihop blåbären med potatismjöl, strösocker och vaniljsocker. Häll bären i pajformen. Smula över resterande pajdeg över blåbären. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Tips på fler goda glutenfria pajer: Glutenfri smulpaj med rabarber Glutenfri knäckig paj Glutenfri lingonpaj Glutenfri äppelpaj Glutenfri rabarberpaj med mandelmassa Glutenfri banoffeepaj Glutenfri drottningpaj med choklad