Annons

Glutenfri blåbärspaj

Idag är min första semesterdag! Kanske ska jag ta en tur till blåbärsskogen och baka något gott. Varför inte en enkel blåbärspaj? Här kommer receptet på en glutenfri blåbärspaj som är superenkel och snabb att baka och som alltid är uppskattad hos fikagästerna. Ibland är det enklaste det godaste. Hoppas att ni har en härlig sommar!

Följ mig gärna på Instagram (@glutenfriagodsaker) för mer inspiration!

Glutenfri blåbärspaj

Glutenfri blåbärspaj
175 g smör
100 g (ca 1 dl) strösocker
200 g (ca 3 1/3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Annons

Fyllning:
Ca 250 g blåbär (frysta går bra)
15 g (1 msk) potatismjöl
30 g (1/3 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker

Annons
  1. Smält smöret till pajdegen i en kastrull på spisen.
  2. Tillsätt strösocker, mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ihop till en deg.
  3. Tryck ut ca två tredjedelar av degen i en pajform. Ställ gärna formen kallt en stund.
  4. Rör ihop blåbären med potatismjöl, strösocker och vaniljsocker. Häll bären i pajformen.
  5. Smula över resterande pajdeg över blåbären.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

Glutenfri blåbärspaj

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar