Följ mig gärna på Instagram (@glutenfriagodsaker) för mer inspiration!
Glutenfri blåbärspaj
175 g smör
100 g (ca 1 dl) strösocker
200 g (ca 3 1/3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Fyllning:
Ca 250 g blåbär (frysta går bra)
15 g (1 msk) potatismjöl
30 g (1/3 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
- Smält smöret till pajdegen i en kastrull på spisen.
- Tillsätt strösocker, mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ihop till en deg.
- Tryck ut ca två tredjedelar av degen i en pajform. Ställ gärna formen kallt en stund.
- Rör ihop blåbären med potatismjöl, strösocker och vaniljsocker. Häll bären i pajformen.
- Smula över resterande pajdeg över blåbären.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.