Glutenfri bärtårta med geléBotten:200 g rumsvarmt smör2 1/2 dl strösocker1 msk vaniljsocker1 nypa salt4 ägg2 dl potatismjöl1 dl maizena1 tsk bakpulverSmör och kokos till formenVaniljkräm:1 ägg2 msk strösocker2 msk smör2 msk potatismjöl3 dl mjölk3 tsk vaniljsocker1/2 dl vispgräddeDekoration:Ca 4 dl blåbär och/eller hallon1 dl gelésocker1 1/2 dl vatten1 msk citronsaftVispa smöret mjukt och smidigt med elvisp.Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt och vispa ihop det.Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa till en jämn smet.Blanda potatismjöl, maizena och bakpulver och vänd ner i smeten utan att röra för mycket.Smöra två formar med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och strö dem med kokos. Fördela smeten i formarna.Grädda bottnarna i 175 graders ugnsvärme i ca 20 minuter. Låt svalna.Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen utom vaniljsockret och grädden i en tjockbottnad kastrull. Värm på under ständig vispning. Avbryt när första bubblan syns och krämen har tjocknat. Låt svalna.Vispa grädden och rör ner den tillsammans med vaniljsockret i krämen när den kallnat.Lägg en av bottnarna på ett fat och bred hälften av vaniljkrämen över. Strö över bär. Lägg på den andra bottnen, bred på resten av vaniljkrämen och täck tårtan med bär.Blanda gelésocker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt koka i 1 minut. Låt svalna en stund och skeda gelén över bären. Ställ tårtan kallt tills gelén stelnat. Fler recept på goda glutenfria tårtor hittar du här: sommartårta, fudgetårta, prinsesstårta, födelsedagstårta.