Glutenfri bovetelimpa 25 g jäst 200 g (2 dl) filmjölk 200 g (2 dl) mjölk 10 g (1 msk) fiberhusk 70 g (1/2 dl) mörk sirap 45 g (1/2 dl) rapsolja 1 tsk salt 1 tsk malda brödkryddor (fänkål/anis/kummin) 34 g (2 dl) pofiber 220 g (4 dl) bovetemjöl Smula ner jästen i en bunke. Värm filmjölk och mjölk till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen ordentligt med hjälp av elvispens degkrokar eller assistent. Strö lite bovetemjöl runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl och forma till en limpa. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 220 grader i ca 25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på fler goda glutenfria vardagsbröd: Glutenfri sportlimpa Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfria frukostrutor Naturligt glutenfritt morotsbröd Glutenfria kesofrallor Glutenfria russinfrallor Glutenfri formfranska med havre