Annons

Glutenfri bovetelimpa

Naturligt glutenfritt bröd som bakas på bovetemjöl och får en härligt mustig och rustik smak. Ett bra och hälsosamt frukostbröd som innehåller mycket fibrer och näring.

Glutenfri bovetelimpa på skärbräda

Glutenfri bovetelimpa
25 g jäst
200 g (2 dl) filmjölk
200 g (2 dl) mjölk
10 g (1 msk) fiberhusk
70 g (1/2 dl) mörk sirap
45 g (1/2 dl) rapsolja
1 tsk salt
1 tsk malda brödkryddor (fänkål/anis/kummin)
34 g (2 dl) pofiber
220 g (4 dl) bovetemjöl

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm filmjölk och mjölk till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen ordentligt med hjälp av elvispens degkrokar eller assistent.
  5. Strö lite bovetemjöl runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl och forma till en limpa.
  7. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 220 grader i ca 25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Nybakad glutenfri bovetelimpa

Annons

Glutenfri bovetelimpa i skivor

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri bovetelimpa”

  1. Aysegul skriver: 5 september, 2020

    Kan man använda torrjäst istället och hur mycket. Tack för svar.


    1. Anneli Bark skriver: 18 september, 2020

      Hej! Det går bra att byta ut den färska jästen mot 2 tsk torrjäst. Bra att tänka på om du använder torrjäst är att du ska värma vätskan till 40 grader istället för 37. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar