Att baka briochen som ett formbröd gör att man slipper hantera den lösa och kladdiga degen och brödet blir saftigt och gott. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration! Glutenfri brioche i form 25 g jäst 175 g (1 3/4 dl) kall mjölk 3 ägg 150 g rumsvarmt smör 15 g (2 msk) strösocker 5 g (1 tsk) salt 1/2 tsk xantangummi 420 g (7 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax) 1 uppvispat ägg till pensling Smula ner jästen i en degbunke. Vispa ut jästen med mjölken. Knäck i 3 ägg och tillsätt smöret i klickar. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Det räcker att arbeta degen tills allt blandat sig, ca 5 minuter. Fördela degen i en smord brödform. Min rymmer 1,5 liter men det går också bra med en större på 2 liter. Låt jäsa i ca 60 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme. Pensla brödet med uppvispat ägg. Ställ in brödet i nedre delen av ugnen i 225 grader och sänk direkt värmen till 175 grader. Grädda i ca 40 minuter. Låt svalna på ett brödgaller under bakduk. Degen innan jäsning. Observera att degen ska vara kladdig! Degen efter jäsning. Det nygräddade brödet. Tips på fler goda glutenfria bröd i form: Glutenfri Skogaholmslimpa i form Glutenfri formfranska med havre Glutenfria hönökakor i långpanna Glutenfritt bröd i form Glutenfritt morotsbröd i långpanna Glutenfri focaccia