Budapestbakelser består av en mjukseg men ändå lite krispig hasselnötsmaräng fylld med fluffig vispgrädde och konserverade mandarinklyftor. Mandarinklyftorna går att byta ut mot annan frukt eller bär men här har jag gjort en klassisk budapestrulle med mandarin. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfri budapestrulle 4 äggvitor 180 g (2 dl) strösocker 70 g (ca 1 1/2 dl) hasselnötsmjöl 30 g (ca 1/2 dl) majsstärkelse Fyllning och garnering: 300 g (3 dl) vispgrädde 1 msk strösocker 1 burk konserverade mandarinklyftor 50 g mörk choklad Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp. Tillsätt 1 dl (90 g) strösocker lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast och blank marängsmet. Blanda ihop 1 dl (90 g) strösocker med hasselnötsmjöl och majsstärkelse i en bunke. Vänd försiktigt ner blandningen i marängsmeten. Bred ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna en liten stund och stjälp sedan upp marängen på ett bakplåtspapper. Dra av papperet som marängen gräddats på. Låt svalna helt. Vispa grädden fluffig med elvisp tillsammans med 1 msk strösocker. Bred ut grädden på marängbottnen. Låt mandarinklyftorna rinna av och lägg ut dem på grädden. Rulla försiktigt ihop budapestrullen från långsidan. Ta hjälp av bakplåtspapperet när du rullar så går det lättare. Lägg rullen med skarven nedåt. Smält chokladen och ringla den över budapestrullen. Låt stelna. Prova också mina recept på glutenfri blåbärsbudapest och glutenfri citron- och lakritsbudapest!