Glutenfri cashewnötkaka 100 g smör 3 ägg 200 g (2 1/4 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 1/2 tsk kardemumma, stött eller malen 180 g (3 dl) cashewnötmjöl (finns i varumärket Sellton) eller malda cashewnötter 120 g (2 dl) cashewnötter Flingsalt Smör och cashewnötmjöl till formen Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke. Vispa ner vaniljsocker, salt, kardemumma och cashewnötmjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med cashewnötmjöl. Rosta 2 dl cashewnötter i en torr stekpanna. Hacka ungefär hälften grovt och strö de grovhackade nötterna över smeten. Spara resten till garnering. Strö lite flingsalt över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Tips på andra glutenfria mjuka kakor: Glutenfri toscakaka Glutenfri amerikansk äppelkaka Glutenfri mjuk snickerskaka Glutenfri kladdkaka med kolasmak Glutenfri schweizernötkaka Glutenfri sockerkaka