Annons

Glutenfri cashewnötkaka

Den här kakan blev bara så överraskande god! Jag hade cashewnötmjöl hemma och funderade på vad jag kunde göra med det, vilket resulterade i en mjuk cashewnötkaka. Smaken av cashewnöt gifter sig så bra med lite salt och kardemumma och i kombination med den lite kladdiga, saftiga kakan är resultatet alldeles ljuvligt!

Glutenfri cashewnötkaka

Glutenfri cashewnötkaka
100 g smör
3 ägg
200 g (2 1/4 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemumma, stött eller malen
180 g (3 dl) cashewnötmjöl (finns i varumärket Sellton) eller malda cashewnötter
120 g (2 dl) cashewnötter
Flingsalt
Smör och cashewnötmjöl till formen

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke.
  3. Vispa ner vaniljsocker, salt, kardemumma och cashewnötmjöl.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med cashewnötmjöl.
  5. Rosta 2 dl cashewnötter i en torr stekpanna. Hacka ungefär hälften grovt och strö de grovhackade nötterna över smeten. Spara resten till garnering.
  6. Strö lite flingsalt över smeten.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Glutenfri cashewnötkaka

Annons
Dela på:

Annons

Laddar