Glutenfri champagnepannacotta (4-6 portioner) 175 g (1 3/4 dl) champagne 2 tsk gelatinpulver 70 g (3/4 dl) strösocker 350 g (3 1/2 dl) vispgrädde 2 tsk vaniljsocker Häll upp champagnen i en skål och rör ner gelatinpulver. Låt stå och svälla en stund. Blanda socker, grädde och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp blandningen men var försiktig så att den inte börjar koka. Vispa ner champagnevätskan i den varma vätskan. Låt svälla i ca 5 minuter. Fördela smeten i dessertglas eller skålar. Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering. Toppa gärna champagnepannacottan med vindruvor. Gör vindruvorna extra festliga genom att pensla dem med äggvita och rulla i strösocker. Tips på fler glutenfria desserter: Glutenfri banoffeepaj i glas Glutenfri kolapannacotta med nutella Glutenfri frozen key lime pie Glutenfri chokladmousse Glutenfri kladdkaka med kolatäcke