Glutenfri chocolate chip cookie kladdkaka 150 g smör 3 ägg 1 msk ljus sirap 1 3/4 dl farinsocker 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 2 3/4 dl glutenfri mjölmix (tex Semper mix) 2 1/2 dl chokladknappar eller 175 g hackad choklad Smör och mjölmix till formen Ca 50 g mörk choklad till garnering Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg, sirap, farinsocker, strösocker, vaniljsocker, salt, glutenfri mjölmix och choklad (spara ungefär en tredjedel av chokladen till senare). Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, mjölad med mjölmix. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Obs! Rör om lite i smeten efter ca 5 minuter, annars hamnar chokladen i botten. Ta ut kakan och strö över den sparade chokladen. Ställ in kakan i ugnen i någon minut till. Smält chokladen till garneringen och ringla den över kakan när den svalnat. Tips på andra smarriga glutenfria kladdkakor: daimkladdkaka, kladdkaka med kokosbotten, nutellakladdkaka, kladdkaka med kolatäcke.