Glutenfri chocolate chip kladdkaka 150 g smör 3 ägg 75 g (1 dl) farinsocker 135 g (1 1/2 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 70 g (1 1/2 dl) hasselnötsmjöl (går att byta ut mot mandelmjöl eller rismjöl) 60 g (1 dl) rismjöl 75 g (ca 1 dl) ljusa chokladknappar eller hackad ljus choklad Smör och kokos till formen Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg, farinsocker, strösocker, vaniljsocker, salt, hasselnötsmjöl och rismjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform strödd med kokos. Strö ungefär hälften av chokladknapparna över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15 minuter. Strö över resten av chokladknapparna och grädda i ca 5-10 minuter till. Kakan ska vara kladdig i mitten och lite fastare i kanterna när du tar ut den. Låt svalna och ställ kallt några timmar innan servering. Kakan kan med fördel bakas dagen innan den ska serveras. Servera kladdkakan med vispad grädde. [caption id="attachment_7333" align="aligncenter" width="4032"] Kakan innan gräddning.[/caption] [caption id="attachment_7334" align="aligncenter" width="4032"] Kakan efter gräddning.[/caption] Tips på liknande recept: Glutenfria chocolate chip cookies Glutenfri chocolate chip cookie kladdkaka Glutenfria triple chocolate chip cookies Glutenfria chocolate chip cookierutor Glutenfria chocolate chip pancakes