Annons

Glutenfri chocolate chip kladdkaka

Här mina vänner kommer ett recept på en alldeles magiskt god kladdkaka. Det är en naturligt glutenfri ljus kladdkaka med nötig smak och att äta den påminner lite om att äta smeten till chocolate chip cookies!

Glutenfri chocolate chip kladdkaka
150 g smör
3 ägg
75 g (1 dl) farinsocker
135 g (1 1/2 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
70 g (1 1/2 dl) hasselnötsmjöl (går att byta ut mot mandelmjöl eller rismjöl)
60 g (1 dl) rismjöl
75 g (ca 1 dl) ljusa chokladknappar eller hackad ljus choklad
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Rör ihop ägg, farinsocker, strösocker, vaniljsocker, salt, hasselnötsmjöl och rismjöl i en bunke.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord springform strödd med kokos.
  5. Strö ungefär hälften av chokladknapparna över smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15 minuter. Strö över resten av chokladknapparna och grädda i ca 5-10 minuter till. Kakan ska vara kladdig i mitten och lite fastare i kanterna när du tar ut den. Låt svalna och ställ kallt några timmar innan servering. Kakan kan med fördel bakas dagen innan den ska serveras.

Servera kladdkakan med vispad grädde.

Annons
Annons
Kakan innan gräddning.

 

Kakan efter gräddning.
Annons

Dela på:

Annons

Laddar