Glutenfri chokladbollskladdkaka 150 g smör 250 g (2 3/4 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 1/2 tsk salt 20 g (1/2 dl) kakao 1 msk kallt kaffe 2 ägg 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 40 g (1 dl) kokos 40 g (1 dl) mandelmjöl Smör och kokos till formen Kokos och glutenfria chokladbollar till garnering Smält smöret och låt svalna. Rör ihop alla ingredienser till smeten, häll i det smälta smöret sist. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Strö lite kokos över smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt kakan svalna. Garnera kladdkakan med kokos och chokladbollar. Tips på liknande glutenfria recept: Glutenfri kladdkaka Glutenfri chokladbollstårta Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Glutenfria chokladbollar med nutellagömma