Annons

Glutenfri chokladbollskladdkaka

Chokladbollar och kladdkaka i ett, det här är något av det godaste jag bakat någonsin.. En kladdkaka med smak av chokladbollar, varför har jag inte tänkt på det tidigare? Här kommer receptet, den här kladdkakan kan alla lyckas med!

Glutenfri chokladbollskladdkaka med chokladbollar

Glutenfri chokladbollskladdkaka
150 g smör
250 g (2 3/4 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
20 g (1/2 dl) kakao
1 msk kallt kaffe
2 ägg
70 g (2 dl) glutenfria havregryn
40 g (1 dl) kokos
40 g (1 dl) mandelmjöl
Smör och kokos till formen
Kokos och glutenfria chokladbollar till garnering

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Rör ihop alla ingredienser till smeten, häll i det smälta smöret sist.
  3. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Strö lite kokos över smeten.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt kakan svalna.
  5. Garnera kladdkakan med kokos och chokladbollar.

Glutenfri chokladbollskladdkaka

Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri chokladbollskladdkaka”

  1. Hannah skriver: 27 februari, 2021

    Kan man använda mjölmix eller mixade havregryn istället för mandelmjöl?


    1. Anneli Bark skriver: 9 mars, 2021

      Hej! Ja, du kan byta ut mandelmjölet mot mjölmix eller mixade havregryn/havremjöl alternativt rismjöl.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar