Du har väl inte missat att jag finns på Instagram, Facebook och Pinterest? Följ mig där för mer glutenfri inspiration och recept! Glutenfri chokladkolafudge 200 g (2 dl) vispgrädde 180 g (2 dl) strösocker 90 g (2/3 dl) ljus sirap 30 g smör 1 msk glykossirap 75 g mörk choklad Koka upp vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt koka till 125 grader eller tills smeten klarar kulprovet (= häll några droppar av smeten i ett glas med kallt vatten, går den att forma till en fast och hård kula är smeten färdig). Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, glykossirap och chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält och smeten är jämn och fin. Häll upp smeten i en form, ca 20x20 cm klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i kylskåp och skär sedan i bitar. Tips på mer gott glutenfritt julgodis: Glutenfri smörkola med flingsalt Glutenfria snickersrutor Glutenfritt julgodis Glutenfria brända mandlar Krispiga chokladrutor