Chokladmousse är så bra att bjuda på till dessert när man har gäster tycker jag eftersom det går bra att göra den i förväg. Och inte minst för att den alltid blir så uppskattad av gästerna förstås! Glutenfri chokladmousse (6 portioner) 3 äggulor 1 ägg 30 g (1/3 dl) strösocker 200 g mörk choklad 400 g (4 dl) vispgrädde Ev. 1 tsk konjak Vispa äggulorna, det hela ägget och strösockret poröst i en bunke över varmt vattenbad. Flytta bunken till ett kallt vattenbad och kyl ner skummet under fortsatt vispning. Smält hälften av chokladen och hacka resten grovt. Vispa grädden fluffig men inte för hård. Blanda den smälta chokladen med äggskummet. Vänd ner den vispade grädden, den hackade hackade chokladen och eventuellt en skvätt konjak. Fördela moussen i 6 portionsskålar eller glas och ställ i kylen i minst 30 minuter. Ett tips är annars att göra hemmagjord glutenfri chokladpudding, den är också fantastisk god. Eller varför inte bjuda på en glutenfri kladdkaka med kolasmak eller en glutenfri key lime pie?