Inlägget innehåller reklam för Bagaren och KockenGlutenfri chokladsockerkaka3 ägg3 dl strösocker2 tsk fiberhusk2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 1/2 dl (60 g) kakao1 dl (75 g) potatismjöl2 dl (120 g) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda)100 g smör100 g (1 dl) mjölkSmör och kakao till formenGlasyr:3 dl florsocker4 msk kakaoCa 3 msk vattenGarnering:25 g grovhackad mörk chokladEv. frystorkade hallonVispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp.Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Smält smöret och blanda det med mjölken.Sikta ner de torra ingredienserna i smeten växelvis med vätskan. Rör försiktigt till en klumpfri smet.Smöra en sockerkaksform på ca 2 liter och pudra med kakao. Jag använder formen Brilliance från Nordic Ware som rymmer 2,4 liter. Den finns att köpa HÄR.Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar, stickan ska vara torr. Ta ut kakan och låt den stå kvar en stund i formen innan du stjälper upp den. Låt svalna under formen.Blanda florsocker och kakao till glasyren. Tillsätt vatten tills du får önskad konsistens på glasyren. Fördela glasyren över sockerkakan och strö över hackad choklad och eventuellt frystorkade hallon. Den vackra sockerkaksformen finns att köpa här: Brilliance Bundt bakform Följ mig på Instagram: @glutenfriagodsaker och Facebook: Glutenfria Godsaker för mer glutenfri inspiration, de senaste uppdateringarna och tips på fler glutenfria recept.Tips på fler goda glutenfria mjuka kakor:Glutenfri sockerkakaGlutenfri banankaka med chokladGlutenfri morotskakaGlutenfri mjuk snickerskakaGlutenfri kanelbullekaka