Citron- och lakritsbudapest Botten: 4 äggvitor 2 dl strösocker 75 g (ca 1 1/2 dl) mandelmjöl 25 g (ca 1/2 dl) majsstärkelse Citron- och lakritsmousse: 1 gelatinblad 3 dl vispgrädde 1/2 dl florsocker 2 msk citronsaft 5 lakritskarameller (tex turkisk peppar) Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1 dl strösocker lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en blank marängsmet. Blanda resten av strösockret (1 dl) med mandelmjöl och majsstärkelse. Vänd försiktigt ner blandningen i marängsmeten. Bred eller spritsa ut smeten i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15-20 minuter. Ta ut kakan och låt svalna en stund. Stjälp sedan upp den på ett bakplåtspapper och dra av papperet som den gräddats på. Låt kallna. Lägg gelatinbladet till moussen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden tillsammans med florsockret. Smält gelatinbladet i citronsaften i en kastrull. Låt svalna något. Krossa lakritskaramellerna och rör ner dem i grädden tillsammans med gelatinet. Ställ moussen kallt i minst 15 minuter. Bred ut citron- och lakritsmoussen över marängbottnen. Rulla ihop den som en rulltårta. Skär i bitar.