Glutenfri citroncheesecake 3 ägg 1 1/2 dl strösocker 2 msk citronsaft 200 g naturell cream cheese 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 1 paket (150 g) Semper White chocolate brazil nut cookies Citrongelé: 2 gelatinblad 1 dl vatten 1 dl strösocker 1/2 citron, skal + 1 msk saft Några droppar gul hushållsfärg Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till skum. Vispa ihop äggulorna med strösockret. Rör ner citronsaft och cream cheese i äggulesmeten. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner först grädden och sedan äggvitorna i cheesecakesmeten. Krossa kakorna och fördela smulorna i botten på en rund springform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten över smulorna och ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar. Gör gelén: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull och rör tills sockret smält. Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma sockerlagen tills de smält. Tillsätt citronskal och -saft. Droppa i gul hushållsfärg tills gelén får önskad färg. Låt svalna. Häll gelén över cheesecaken när den svalnat och tjocknat lite. Låt gelén stelna i frysen. Ta fram cheesecaken och låt tina ca 30 minuter innan servering.