Glutenfri citronrulltårta 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 110 g (1 1/2 dl) potatismjöl 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver Rivet skal från 1 citron (går att utesluta) 50 g (1/2 dl) mjölk Ca 2 dl lemon curd (färdigköpt eller hemmagjord) Ev. lite vispgrädde Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd ner i smeten tillsammans med mjölken och det rivna citronskalet. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna (30x40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Rör eventuellt ut lemon curden med lite grädde tills du får en lagom bredbar konsistens. Bred ut lemon curden över kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Tips på fler goda glutenfria rulltårtor: Glutenfri prinsessrulltårta Glutenfri daimrulltårta Glutenfri kanelbullerulltårta Glutenfri nutellarulltårta med jordgubbar Glutenfri drömrulltårta Glutenfri hallon- och lakritsrulltårta Glutenfri jordgubbsrulltårta Glutenfri halloweenrulltårta Glutenfri smörgåsrulltårta