Annons

Glutenfri citronrulltårta

Rulltårta är så snabbt och lätt att baka och jag älskar att man kan variera den med nästan vad som helst. Här kommer ett recept på en god glutenfri rulltårta med en sötsyrlig citronfyllning.

 

Glutenfri rulltårta med lemon curd

Glutenfri citronrulltårta
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
110 g (1 1/2 dl) potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Rivet skal från 1 citron (går att utesluta)
50 g (1/2 dl) mjölk

Annons

Ca 2 dl lemon curd (färdigköpt eller hemmagjord)
Ev. lite vispgrädde

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  2. Blanda ihop potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd ner i smeten tillsammans med mjölken och det rivna citronskalet. Rör försiktigt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en långpanna (30×40 cm) klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
  5. Ta ut kakan ur ugnen och stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
  6. Rör eventuellt ut lemon curden med lite grädde tills du får en lagom bredbar konsistens. Bred ut lemon curden över kakan.
  7. Rulla ihop till en rulltårta.

Glutenfri citronrulltårta

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar