Glutenfri daimchokladtårta 3 ägg 3 dl strösocker 150 g mandelmjöl 55 g (knappt 1 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix 1 tsk bakpulver Smör och mandelmjöl till formen Chokladganache: 1 dl grädde 200 g mjölkchoklad Topping: 1 dubbeldaim Flingsalt 1. Vispa ägg och strösocker pösigt. 2. Blanda mandelmjöl, mjölmix och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten och blanda försiktigt till en jämn smet. 3. Häll smeten i en smord form (ca 24 cm i diameter) mjölad med mandelmjöl. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. 5. Koka upp grädden till chokladganachen i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden under omrörning. Låt ganachen svalna något och bred sedan ut den över mandelkakan. 6. Hacka daimen grovt och strö daim och flingsalt över kakan. Servera gärna tårtan med vispad grädde.