Annons

Glutenfri daimglass

Hemmagjord daimglass är utan tvekan min favoritglass. Krämig och god vaniljglass med bitar av daim, det här är en perfekt dessert som går att göra långt i förväg och bara ta fram och tina en stund innan servering.

Här fick jag hjälp av Lilly 4 år att dekorera daimglassen med maränger, frukt, bär och guldpulver.

Glutenfri daimglass

Glutenfri daimglass
4 äggulor
100 g (ca 1 1/4 dl) strösocker
40 g (2 msk) ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
500 g (5 dl) vispgrädde
2 dubbeldaim

  1. Vispa äggulor, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
  2. Vispa grädden fluffig i en separat bunke.
  3. Blanda försiktigt ihop grädden med äggulesmeten.
  4. Hacka daimen grovt och vänd ner i smeten.
  5. Häll glassmeten i en form, gärna klädd med plastfolie.
  6. Frys glassen i minst 8 timmar.

Ta fram och tina daimglassen ca 20 minuter innan servering. Dekorera gärna med frukt och bär.

Annons
Annons

Glutenfri daimglass

Glutenfri daimglass

Dela på:

ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar