Här fick jag hjälp av Lilly 4 år att dekorera daimglassen med maränger, frukt, bär och guldpulver.
Glutenfri daimglass
4 äggulor
100 g (ca 1 1/4 dl) strösocker
40 g (2 msk) ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
500 g (5 dl) vispgrädde
2 dubbeldaim
- Vispa äggulor, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
- Vispa grädden fluffig i en separat bunke.
- Blanda försiktigt ihop grädden med äggulesmeten.
- Hacka daimen grovt och vänd ner i smeten.
- Häll glassmeten i en form, gärna klädd med plastfolie.
- Frys glassen i minst 8 timmar.
Ta fram och tina daimglassen ca 20 minuter innan servering. Dekorera gärna med frukt och bär.
Tips på andra glutenfria recept med daim:
Glutenfria daimsnittar
Glutenfria havrerutor med daim
Glutenfri daimfudgekaka
Glutenfri banankaka med kola och daim
Glutenfri daimkladdkaka