Annons

Glutenfri daimglass

Hemmagjord daimglass är utan tvekan min favoritglass. Krämig och god vaniljglass med bitar av daim, det här är en perfekt dessert som går att göra långt i förväg och bara ta fram och tina en stund innan servering.

Här fick jag hjälp av Lilly 4 år att dekorera daimglassen med maränger, frukt, bär och guldpulver.

Glutenfri daimglass

Glutenfri daimglass
4 äggulor
100 g (ca 1 1/4 dl) strösocker
40 g (2 msk) ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
500 g (5 dl) vispgrädde
2 dubbeldaim

  1. Vispa äggulor, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
  2. Vispa grädden fluffig i en separat bunke.
  3. Blanda försiktigt ihop grädden med äggulesmeten.
  4. Hacka daimen grovt och vänd ner i smeten.
  5. Häll glassmeten i en form, gärna klädd med plastfolie.
  6. Frys glassen i minst 8 timmar.

Ta fram och tina daimglassen ca 20 minuter innan servering. Dekorera gärna med frukt och bär.

Annons
Annons

Glutenfri daimglass

Glutenfri daimglass

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar