Glutenfri daimpaj Pajdeg: 180 g (ca 3 1/4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå) 30 g (2 msk) strösocker 1 tsk bakpulver 100 g kallt smör 1 ägg Fylllning: 200 g mandelmassa 50 g rumsvarmt smör 2 ägg 12 g (2 msk) kakao 1/2 tsk bakpulver 1 nypa flingsalt 24 g (2 msk) potatismjöl 1 grovhackad dubbeldaim Garnering: 75 g mörk choklad 1/2 grovhackad dubbeldaim Blanda mjöl, socker och bakpulver till pajdegen i en bunke. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt sedan ägget och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt gärna degen ligga kallt i ca 30 minuter så blir den enklare att trycka ut i formen. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt medan du gör fyllningen. Riv mandelmassan till fyllningen grovt och rör ihop den med smöret. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt kakao, bakpulver, flingsalt, potatismjöl och 1 grovhackad daim och blanda ihop till en jämn smet. Fördela fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt kallna. Smält chokladen till garneringen och spritsa eller ringla den över pajen. Strö över hackad daim. [caption id="attachment_7278" align="aligncenter" width="4032"] Pajen innan gräddning[/caption] [caption id="attachment_7279" align="aligncenter" width="3835"] Pajen efter gräddning[/caption] Tips på fler glutenfria godsaker med daim: Glutenfri daimrulltårta Glutenfria daimsnittar Glutenfri daimglass Glutenfria havrerutor med daim Glutenfri daimfudgekaka Glutenfri daimkladdkaka Glutenfria daimchokladsnittar Glutenfri kladdkaka med daimtopping