Glutenfri daimrulltårta 3 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 12 g (2 msk) kakao 1 tsk bakpulver 65 g (ca 3/4 dl) potatismjöl Smörkräm: 100 g rumsvarmt smör 120 g (2 dl) florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula 1 dubbeldaim Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Blanda ihop kakao, bakpulver och potatismjöl i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten. Rör så lite som möjligt för att inte förlora luftigheten i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna. Rör eller vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till smörkrämen. Rör ner äggulan. Bred ut smörkrämen på kakan. Hacka daimen grovt och strö den över kakan. Rulla ihop rulltårtan från långsidan och lägg den med skarven nedåt. Låt den stå kallt en stund innan du skär den i skivor. Tips på andra goda glutenfria rulltårtor: Glutenfri drömrulltårta Glutenfri kanelbullerulltårta Glutenfri jordgubbsrulltårta Glutenfri hallon- och lakritsrulltårta Glutenfri semmelrulltårta Glutenfri nutellarulltårta med jordgubbar