Annons

Glutenfri daimrulltårta

Här kommer receptet på min favorit när det kommer till rulltårtor, nämligen daimrulltårta. Det är precis som en vanlig drömrulltårta det vill säga en chokladrulltårta fylld med smörkräm men jag har adderat hackad daim i fyllningen. Tänk att så lite kan göra så mycket för smaken!

Glutenfri daimrulltårta

Glutenfri daimrulltårta
3 ägg
135 g (1 1/2 dl) strösocker
12 g (2 msk) kakao
1 tsk bakpulver
65 g (ca 3/4 dl) potatismjöl

Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
120 g (2 dl) florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Blanda ihop kakao, bakpulver och potatismjöl i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten. Rör så lite som möjligt för att inte förlora luftigheten i smeten.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, täckt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna.
  6. Rör eller vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till smörkrämen. Rör ner äggulan.
  7. Bred ut smörkrämen på kakan.
  8. Hacka daimen grovt och strö den över kakan.
  9. Rulla ihop rulltårtan från långsidan och lägg den med skarven nedåt. Låt den stå kallt en stund innan du skär den i skivor.

Glutenfri daimrulltårta

Annons
Dela på:

4 kommentarer till “Glutenfri daimrulltårta”

  1. Eva ElmlundGlutenfria%20godsaker skriver: 28 maj, 2019

    Hej,

    Jag hittar inte någonstans jag kan söka ut olika recept.
    Finns inte funktionen kvar?

    Mvh// Eva


    1. Anneli Andersson skriver: 29 maj, 2019

      Hej! Du söker efter recept genom att klicka på de tre vågräta strecken längst upp till vänster när du är på startsidan. Då får du fram en sökruta längst upp! Kram


  2. Ida skriver: 11 juni, 2019

    Hej, funkar det att frysa denna rulltårta?


    1. Anneli Andersson skriver: 12 juni, 2019

      Hej! Rulltårtan går utmärkt att frysa. Mvh Anneli


Annons

Laddar