Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration. Glutenfri drömrulltårta 3 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 12 g (2 msk) kakao 1 tsk bakpulver 60 g (3/4 dl) potatismjöl Fyllning: 100 g rumsvarmt smör 120 g (2 dl) florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Blanda kakao, bakpulver och potatismjöl och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ner i smeten, rör så lite som möjligt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna. Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen. Rör ner äggulan. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Lägg rulltårtan kallt en stund innan du skär den i skivor. Tips på andra glutenfria rulltårtor: Glutenfri kanelbullerulltårta Glutenfri jordgubbsrulltårta Glutenfri hallon- och lakritsrulltårta Glutenfri nutellarulltårta med jordgubbar Glutenfri semmelrulltårta