Annons

Glutenfri drömrulltårta

Drömrulltårta är en klassisk chokladrulltårta fylld med en underbar smörkräm. Jag använder potatismjöl i smeten som gör rulltårtan lätt och luftig. Det här är en av mina favoriter, inte bara för att den är fantastiskt god utan även för att den går så snabbt och lätt att baka!

Glutenfri drömrulltårta

Glutenfri drömrulltårta
3 ägg
135 g (1 1/2 dl) strösocker
12 g (2 msk) kakao
4 g (1 tsk) bakpulver
60 g (3/4 dl) potatismjöl

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
120 g (2 dl) florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Blanda kakao, bakpulver och potatismjöl och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ner i smeten, rör så lite som möjligt.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna.
  6. Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen. Rör ner äggulan.
  7. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Lägg rulltårtan kallt en stund innan du skär den i skivor.

Glutenfri drömrulltårta

Annons
Dela på:

Annons

Laddar