Glutenfri drottningpaj med choklad 200 g smör 4 dl havregryn (ren havre) 2 1/2 dl strösocker 2 1/2 dl glutenfri mjölmix 1 msk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver Fyllning: 400 g hallon och blåbär 1/4 dl strösocker 1 msk potatismjöl 75 g choklad (vit och mörk), grovhackad Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner resterande ingredienser till pajdegen och blanda ihop ordentligt. Tryck ut hälften av degen i en smord pajform. Lägg bären i formen och strö över socker, potatismjöl och hackad choklad. Smula resten av degen över bären. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås. Prova även att baka andra goda pajer som glutenfri smulpaj, knäckig blåbärspaj eller rabarberpaj med mandelmassa.