Glutenfri drottningpaj med choklad
200 g smör
4 dl havregryn (ren havre)
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
400 g hallon och blåbär
1/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl
75 g choklad (vit och mörk), grovhackad
- Smält smöret i en stor kastrull.
- Rör ner resterande ingredienser till pajdegen och blanda ihop ordentligt.
- Tryck ut hälften av degen i en smord pajform.
- Lägg bären i formen och strö över socker, potatismjöl och hackad choklad.
- Smula resten av degen över bären.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.
Servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås.
Prova även att baka andra goda pajer som glutenfri smulpaj, knäckig blåbärspaj eller rabarberpaj med mandelmassa.