Glutenfri favoritpaj med blåbär Smuldeg: 150 g smör 105 g (3 dl) glutenfria havregryn 225 g (2 1/2 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 135 g (2 1/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix Fyllning: Ca 300 g blåbär (frysta går bra) Ca 1 msk potatismjöl Ca 1 msk strösocker Ev. flingsalt Smält smöret i en kastrull. Rör ner ingredienserna till smuldegen i den ordning de står i receptet. Blanda till en smulig deg. Tryck ut lite mer än hälften av degen i botten av en smord pajform. Fördela blåbären i formen. Strö över potatismjöl, strösocker och eventuellt flingsalt. Fördela resten av smuldegen över bären. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Servera blåbärspajen ljummen med vaniljsås eller glass. Recept på andra goda glutenfria pajer: Glutenfri rabarberpaj med hasselnötter Glutenfri äppelpaj Glutenfri matpaj Glutenfri knäckig blåbärspaj Glutenfri lingonpaj Glutenfri drottningpaj med choklad