Glutenfri filmjölkslimpa 400 g (4 dl) filmjölk 35 g (1/4 dl) mörk sirap 80 g (ca 3/4 dl) lingonsylt 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat 50 g (ca 1 dl) linfrön - går att byta ut mot 1 dl andra frön och nötter 70 g (2 dl) havregryn (ren havre) - går att byta ut mot tex hirsflingor eller boveteflingor 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Rör ihop filmjölk, sirap och lingonsylt i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en lös deg. Häll degen i en smord avlång bakform (1 1/2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50-60 minuter. Känn med en sticka att brödet är färdigt, den ska inte vara kladdig. Tips på fler av mina populära glutenfria brödrecept: Glutenfria hönökakor Glutenfritt långpannebröd Glutenfri sirapslimpa Glutenfritt frukostbröd med lingon Glutenfria tekakor med havre Glutenfria grötbullar