Här finns också mitt grundrecept på glutenfri filmjölkslimpa. Tillsätt dina egna favoriter av torkad frukt, frön och nötter för att få just din favoritlimpa. Glutenfri filmjölkslimpa deluxe 400 g (4 dl) filmjölk 35 g (1/4 dl) mörk sirap 30 g (ca 1 msk) lingonsylt 70 g (2 dl) havregryn (ren havre) 35 g (1/2 dl) pumpakärnor 35 g (1/2 dl) linfrön 30 g (1/2 dl) grovhackade hasselnötter 40 g (1/2 dl) torkade hackade aprikoser (jag använder färdighackade från Sellton) 40 g (1/2 dl) russin 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat 40 g (1 dl) chiamjöl 60 g (1 dl) teffmjöl 150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Sempers grov mix) Rör ihop filmjölk, sirap och lingonsylt. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop degen ordentligt, gärna med elvispens degkrokar. Fördela degen i en smord avlång brödform. Strö eventuellt över lite hackade nötter och frön. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Tips på annat glutenfritt bröd som går snabbt att baka: Glutenfritt snabbt bananbröd Snabbt glutenfritt knäckebröd Snabb glutenfri kavring Glutenfria snabba tekakor Snabbt glutenfritt tunnbröd Glutenfria snabba solrosfrallor