Annons

Glutenfri filmjölkslimpa deluxe

Filmjölkslimpa är en favorit eftersom det är så enkelt att baka, går snabbt och blir så saftigt och gott. Den här filmjölkslimpan har jag valt att kalla filmjölkslimpa deluxe eftersom jag tillsatt frön, nötter och torkad frukt som gör limpan extra god.

Här finns också mitt grundrecept på glutenfri filmjölkslimpa. Tillsätt dina egna favoriter av torkad frukt, frön och nötter för att få just din favoritlimpa.

Glutenfri filmjölkslimpa deluxe

Glutenfri filmjölkslimpa deluxe
400 g (4 dl) filmjölk
35 g (1/4 dl) mörk sirap
30 g (ca 1 msk) lingonsylt
70 g (2 dl) havregryn (ren havre)
35 g (1/2 dl) pumpakärnor
35 g (1/2 dl) linfrön
30 g (1/2 dl) grovhackade hasselnötter
40 g (1/2 dl) torkade hackade aprikoser (jag använder färdighackade från Sellton)
40 g (1/2 dl) russin
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
40 g (1 dl) chiamjöl
60 g (1 dl) teffmjöl
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Sempers grov mix)

  1. Rör ihop filmjölk, sirap och lingonsylt.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop degen ordentligt, gärna med elvispens degkrokar.
  3. Fördela degen i en smord avlång brödform. Strö eventuellt över lite hackade nötter och frön.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Glutenfri filmjölkslimpa deluxe

Annons

Glutenfri filmjölkslimpa i form

Dela på:

Annons

Laddar