Glutenfri filmjölkslimpa med bovete och teff 400 g (4 dl) filmjölk 80 g (ca 3/4 dl) lingonsylt 35 g (1/4 dl) mörk sirap 30 g (3 msk) linfrön 1 1/2 tsk bikarbonat 3/4 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 255 g (4 1/4 dl) Semper bovete- & teffmjöl Rör ihop alla ingredienser i en bunke i den ordning de står i receptet. Degen behöver inte arbetas med degkrokar utan bara röras ihop. Så enkelt! Fördela degen i en avlång bakform (1,5 liter), smord med smör eller klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du stjälper upp brödet ur formen och låter det svalna på galler under bakduk. Tips på fler snabba glutenfria bröd: Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfria snabba frukostfrallor Glutenfria snabba kesofrallor Glutenfria snabba majsbröd Glutenfritt stekpannebröd med bovete och teff Glutenfria muffinsscones