Annons

Glutenfri filmjölkslimpa med bovete och teff

Jag älskar smaken på det här brödet. Det blir så gott med fullkornssmaken av bovete och teff blandat med den söta smaken av lingon. Limpan kräver dessutom minimal ansträngning att baka!

Glutenfri filmjölkslimpa med bovete och teff
400 g (4 dl) filmjölk
80 g (ca 3/4 dl) lingonsylt
35 g (1/4 dl) mörk sirap
30 g (3 msk) linfrön
1 1/2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
17 g (1 dl) pofiber
255 g (4 1/4 dl) Semper bovete- & teffmjöl

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke i den ordning de står i receptet. Degen behöver inte arbetas med degkrokar utan bara röras ihop. Så enkelt!
  2. Fördela degen i en avlång bakform (1,5 liter), smord med smör eller klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du stjälper upp brödet ur formen och låter det svalna på galler under bakduk.
Annons

Annons

Annons

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar