Glutenfri filmjölkslimpa med frön 400 g (4 dl) filmjölk 35 g (1/4 dl) mörk sirap 80 g (3/4 dl) lingonsylt (kan uteslutas men öka ev på sirapen till ca 70 g i så fall) 1 1/2 dl blandade frön, tex solrosfrön, pumpakärnor och linfrön 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 70 g (2 dl) havregryn (går att byta ut mot boveteflingor eller uteslutas, öka i så fall mängden mjölmix med 1 dl) 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax (jag använder hälften grov och hälften ljus mjölmix) Blandade frön till topping Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Häll den lösa degen i en avlång brödform, smord eller klädd med bakplåtspapper. Jämna till ytan och strö lite frön ovanpå degen. Grädda filmjölkslimpan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. [caption id="attachment_7266" align="aligncenter" width="4032"] Brödet innan gräddning[/caption] [caption id="attachment_7267" align="aligncenter" width="4032"] Brödet efter gräddning[/caption] Tips på andra snabba bröd med filmjölk: Snabb glutenfri kavring Naturligt glutenfri filmjölkslimpa med chiafrön Glutenfri grov filmjölkslimpa Glutenfria snabba frukostfrallor Bästa glutenfria filmjölksbrödet!