Annons
Annons

Glutenfri filmjölkslimpa med frön

Jättegott bröd som går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa. Brödet får god smak och tuggmotstånd av frön.

Glutenfri filmjölkslimpa med frön
400 g (4 dl) filmjölk
35 g (1/4 dl) mörk sirap
80 g (3/4 dl) lingonsylt (kan uteslutas men öka ev på sirapen till ca 70 g i så fall)
1 1/2 dl blandade frön, tex solrosfrön, pumpakärnor och linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
70 g (2 dl) havregryn (går att byta ut mot boveteflingor eller uteslutas, öka i så fall mängden mjölmix med 1 dl)
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax (jag använder hälften grov och hälften ljus mjölmix)
Blandade frön till topping

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Häll den lösa degen i en avlång brödform, smord eller klädd med bakplåtspapper.
  3. Jämna till ytan och strö lite frön ovanpå degen.
  4. Grädda filmjölkslimpan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter.
Brödet innan gräddning
Annons
Annons
Brödet efter gräddning

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar