Annons

Glutenfri filmjölkslimpa med frön

Jättegott bröd som går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa. Brödet får god smak och tuggmotstånd av frön.

Glutenfri filmjölkslimpa med frön
400 g (4 dl) filmjölk
35 g (1/4 dl) mörk sirap
80 g (3/4 dl) lingonsylt (kan uteslutas men öka ev på sirapen till ca 70 g i så fall)
1 1/2 dl blandade frön, tex solrosfrön, pumpakärnor och linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
70 g (2 dl) havregryn (går att byta ut mot boveteflingor eller uteslutas, öka i så fall mängden mjölmix med 1 dl)
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax (jag använder hälften grov och hälften ljus mjölmix)
Blandade frön till topping

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Häll den lösa degen i en avlång brödform, smord eller klädd med bakplåtspapper.
  3. Jämna till ytan och strö lite frön ovanpå degen.
  4. Grädda filmjölkslimpan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter.
Brödet innan gräddning
Annons
Annons
Brödet efter gräddning

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar