Jag gillar när man bara kan röra ihop en deg snabbt och vips, en stund senare har man ett rykande färskt nybakat bröd. Det här är precis ett sådant bröd som inte kräver någon stor arbetsinsats och eftersom degen inte behöver jäsa är det även lätt att lyckas med det här brödet. En framgångsfaktor för att lyckas är att väga upp ingredienserna till brödet, det kan lätt bli fel mängd om man mäter upp dem och då kan resultatet bli misslyckat. Så jag rekommenderar alltid att väga ingredienserna vid glutenfri bakning för ett lyckat resultat. Glutenfri filmjölkslimpa med morot 450 g (4 1/2 dl) filmjölk 105 g (3/4 dl) mörk sirap 120 g riven morot (1 stor eller 2 mindre morötter) 10 g (1 msk) fiberhusk 17 g (1 dl) pofiber 1 tsk salt 1 1/2 tsk bikarbonat 150 g (3 dl) glutenfritt havremjöl (kan bytas ut mot mjölmix) 180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix Rör ihop alla ingredienser i en bunke i den ordning de står i receptet. Lägg den lösa degen i en smord avlång bakform och fördela den jämnt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40-50 minuter. Låt brödet svalna en stund i formen, stjälp sedan upp det på ett galler och låt svalna under bakduk. Låt brödet svalna helt innan det skivas upp. Tips på fler glutenfria recept med morot: Naturligt glutenfritt morotsbröd Glutenfria tekakor med morot Glutenfri morotskaka Glutenfria morotsscones Glutenfri morotstårta Glutenfritt morotsbröd i långpanna