Annons

Glutenfri filmjölkslimpa med morot

Snabb och lättbakad glutenfri limpa som inte behöver jäsa. Limpan blir saftig och god, kanske blir det din nya frukostfavorit?

 

Jag gillar när man bara kan röra ihop en deg snabbt och vips, en stund senare har man ett rykande färskt nybakat bröd. Det här är precis ett sådant bröd som inte kräver någon stor arbetsinsats och eftersom degen inte behöver jäsa är det även lätt att lyckas med det här brödet.

Annons

Glutenfri filmjölkslimpa på skärbräda med morötter runt

En framgångsfaktor för att lyckas är att väga upp ingredienserna till brödet, det kan lätt bli fel mängd om man mäter upp dem och då kan resultatet bli misslyckat. Så jag rekommenderar alltid att väga ingredienserna vid glutenfri bakning för ett lyckat resultat.

Annons

Glutenfri filmjölkslimpa med morot
450 g (4 1/2 dl) filmjölk
105 g (3/4 dl) mörk sirap
120 g riven morot (1 stor eller 2 mindre morötter)
10 g (1 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
150 g (3 dl) glutenfritt havremjöl (kan bytas ut mot mjölmix)
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke i den ordning de står i receptet.
  2. Lägg den lösa degen i en smord avlång bakform och fördela den jämnt i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40-50 minuter. Låt brödet svalna en stund i formen, stjälp sedan upp det på ett galler och låt svalna under bakduk. Låt brödet svalna helt innan det skivas upp.

Nybakad glutenfri filmjölkslimpa på skärbräda

 

Glutenfri filmjölkslimpa med morot på skärbräda med en skiva uppskuren

Annons

Glutenfri filmjölkslimpa i skivor på skärbräda

Dela på:

4 kommentarer till “Glutenfri filmjölkslimpa med morot”

  1. Jennifer skriver: 14 april, 2021

    Går det bra att använda ljus sirap istället?
    Tack på förhand!


    1. Anneli Bark skriver: 15 april, 2021

      Ja det går bra.


  2. Sofia skriver: 16 maj, 2021

    Hej. Hur bli det om man fryser brödet i skivor? Och hur länge klara det sig i påse i skafferiet?

    Mvh Sofia


    1. Anneli Bark skriver: 23 maj, 2021

      Hej! Brödet blir bra om du skivar upp det och fryser in i skivor. Det brukar jag göra och sedan tina i brödrosten. Jag tycker att det klarar sig bra i ca 3-4 dagar i skafferiet utan att det blir torrt.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar