Glutenfri filmjölkslimpa med russin 450 g (4 1/2 dl) filmjölk 35 g (1/4 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 dl) lingonsylt (kan uteslutas men öka då gärna sirapen till 1/2 dl) 1 tsk salt 1 1/2 tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor (kan uteslutas) 20 g (2 msk) linfrön 60 g (1 dl) russin 10 g (1 msk) fiberhusk 70 g (2 dl) glutenfria havregryn eller boveteflingor 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Fördela smeten i en smord bakform på 1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Låt svalna helt på galler under bakduk innan du skär upp brödet. Tips på andra snabba bröd utan jäst: Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfria snabba kesofrallor Naturligt glutenfri snabb morotslimpa Glutenfria engelska scones Snabbt glutenfritt tunnbröd Glutenfritt snabbt stekpannebröd Glutenfria snabba frukostfrallor