Annons

Glutenfri filmjölkslimpa med russin

Jag älskar russin i bröd och jag älskar filmjölksbröd så det här är ett favoritbröd. Brödet kräver inte mycket ansträngning att baka, det är bara att röra ihop ingredienserna och grädda!

Glutenfri filmjölkslimpa med russin

Glutenfri filmjölkslimpa med russin
450 g (4 1/2 dl) filmjölk
35 g (1/4 dl) mörk sirap
60 g (ca 1/2 dl) lingonsylt (kan uteslutas men öka då gärna sirapen till 1/2 dl)
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
20 g (2 msk) linfrön
60 g (1 dl) russin
10 g (1 msk) fiberhusk
70 g (2 dl) glutenfria havregryn eller boveteflingor
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Fördela smeten i en smord bakform på 1,5 liter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
  4. Låt svalna helt på galler under bakduk innan du skär upp brödet.
Annons

Nybakad glutenfri filmjölkslimpa med russin

Annons

Glutenfri filmjölkslimpa med russin i skivor

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar